Fehmarnbelt

News News News

Projektafslutning
Se oplæg fra dagen

Læs historier fra
projektet (pdf)

Projektet er afsluttet
per 30.06.2012.

Der arbejdes på
et følgeprojekt.

Baggrund for projektet

Femer Bælt er et ca. 18 km bredt stræde bælt mellem Lollands sydkyst og den tyske ø Fehmarn i den vestlige Østersø. Med færge krydses strædet på strækningen Rødby-Puttgarden.

Den 29. juni 2007 enedes den danske og den tyske regering om at etablere en fast forbindelse over Femer Bælt. Byggeriet forventes at starte i 2012, og i 2018 skal forbindelsen stå færdig. Selv om det endnu ikke afgort, om det bliver en bro eller en tunnel, er der ingen tvivl om, at forbindelsen vil få afgørende betydning for udviklingen i området og yde sit bidrag til et tættere samarbejde i Europa.

Det EU-støttede program INTERREG IVA sikrer videreudviklingen af grænseoverskridende samarbejder. I Fehmarnbeltregionen har de to turismeorganisationer Østdansk Turisme og Ostsee-Holstein-Tourismus e.V. per 1. maj 2009 igangsat "Destination Femernbælt". Projektpartnerne sikrer via deres samarbejde udviklingen af Fehmarnbeltregionen som en dansk-tysk destination for ferie- og erhvervturister.

Geografisk omfatter Destination Femernbælt Region Sjælland på dansk side og Kreis Plön, Kreis Ostholstein og Hansestadt Lübeck på tysk side. 

Sponsoren